Tävlingsprogram SOFT

Livelox
GPS för orientering.

WinSplits Online.

Dagens väder. 

Sidensjö IK, Orientering

WebbalbumPlaneringsträff 13 februari 18.00
Skidstugan
.

 


 
 
Målraka.Senaste Nytt2019-11-12

Höstmöte Sidensjö IK.

Måndag 25 november är det höstmöte för Sidensjö IK i Skidstugan. Vid mötet kommer klubbens olika sektionsstyrelser att väljas för det kommande året. Vid mötet kommer det att delas ut Yngves ledarpris till en av klubbens duktiga ledare samt Martin Vestins minnespris.

Alla är välkommna.

2019-10-15

Säsongsavslutning.

Lördagen den 9 november är det dags för årets avslutningsfest för hela familjen. även denna gång håller vi till på Sidensjö Församlingshem och festen startar kl 17.

OL- och skidsektionerna säljer även denna säsong Ullmax, bra kläder till förmånliga priser - och som ger mycket välkomna pengar till klubbkassan.

2019-08-11

Höstplanering.

Klubbens åtaganden som tävlingsarrangör är avklarade för den här sommaren i och med Sidensjösprinten men OL-säsongen tuffar förstås vidare. Här kommer en uppdatering om vad som är på gång den närmsta tiden. Ungdomsträningarna fortsätter tills vidare på söndagar kl. 18, men vi flyttar verksamheten till Myre (skyltas med OL-skärm vid vägen).

Tisdag 13 aug Skogslöparna Torvaldsblotet med Örnligan 4
Skogslöparna har uppgraderat sin 7-klubbs och bjuder in till en kvällstävling med start kl. 19. Tävlingen är deltävling 4 i Örnligan. Anmälan senast söndag 11/8.

Lördag 17 aug, Umeå OK (Medel), anmälan senast 11/8
Söndag 18 aug, Umeå OK (Lång)
U-OL, Myre kl. 18

Tisdag 20 aug, 7-klubbs kl. 18 Örnsköldsviks OK (Svartby)

Lördag 24 aug, DM (Lång) Härnösands OK, Anmälan senast 18/8
Söndag 25 aug, DM (Stafett) Härnösands OK
U-OL kl. 18 (Kan utgå beroende på intresset för DM-stafett)

Tisdag 27 maj, 7-klubbs med Örnligan 5, OK Nolaskogsarna kl. 18

2019-08-07

Sidensjösprinten.

Sidensjösprinten till Yngves minne blev en lyckad tävling med 160 deltagare. Terrängen var hård med branta slutningar och däremellan fina glesa skogsbestånd.

2019-07-31

Inför Sidensjösprinten.

Nu är det precis en vecka kvar tills tisdagen den 6 aug och Sidensjösprinten i Myre med första start kl. 19. På onsdag (31/8) har tävlingsledare Per kallat ansvariga till träff på plats i Myre för att dra upp riktlinjerna inför tävlingen. Banorna är lagda, kontrollerna är markerade i fält och bankontrollen är utförd av Jörgen respektive Lina, så läget är under kontroll. Nu väntar vi på att anmälningarna ska strömma under de närmsta dagarna, eftersom sista dag för ordinarie anmälan är på torsdag.

Även om vi denna gång ska bygga i mycket begränsad omfattning, så behövs det som vanligt funktionärer både inför, under och efter tävlingen. Återkommer med dag och tid för förberedelserna. Kan/vill du sätta ut kontroller eller provspringa kontrollerna innan tävlingen? Toppen i så fall. Detsamma gäller om du inte fått någon fråga om funktionärsuppdrag men kan ställa upp, meddela Per B eller Inger E.

2019-06-20

Inför Medel-DM 30 juni.

Söndagen den 30 juni är det vår tur att arrangera Medel-DM i Stig, Sidensjö. Inför tävlingen behöver vi bygga upp tävlingscentrum (TC) och sätta ut alla kontroller.
Vi träffas därför vid Skidstugan lördagen den 29 juni kl. 10:00. Med bra uppslutning kommer jobbet att gå snabbt.

Om du som vill och kan delta i kontrollutsättningen (bra OL-träning) skickar du ett svar på det här meddelandet.

Till tävlingsdagen (start kl. 11) behöver vi funktionärer. Även här svarar du på det här meddelandet om du kan delta men ännu inte fått någon fråga om specifik syssla.

Med vänliga hälsningar Per Bengtsson

2019-05-31

På gång.

OL-säsongen tickar på och den kommande veckoslut (31/5-2/6) är det åter dags för en fullmatad tävlingshelg i Ö-vik. Vår satsning på OL-kurs för vuxna slog mycket väl ut och det är verkligen kul att se att flera av deltagarna redan gjort entré på 7-klubbs. I går var det 7-klubbs i Husum och på Gul bana tog SIK-löpare (och kursdeltagare) hand om de tre första platserna. Bra jobbat Sofia, Björn och Brith!

Ö-vikstävlingar Kommande helg är det tävlingar i dagarna tre. Skogslöparna har sprint på fredag kväll och långdistans på lördag, Örnsköldsviks OK har medeldistans på söndag. Sprinten avgörs på Sörliden medan övriga tävlingar är vid Västeralnö Fäbodar. Ta chansen att delta i U-klasser eller Öppna klasser. Tävlingsinformation hittar ni via tävlingskalendern (ingång via hemsidan, sidensjo.se).

Ungdomsträningar Vi fortsätter tills vidare med ungdomsträningar på söndagar kl.18. Det är Skidstugan som gäller om inget annat meddelas.

Ungdomsläger Skogslöparna arrangerar OL-läger 14-16 juni för ungdomar 10-14 år. Hög tid att anmäla intresse (senast söndag 2/6).

7-klubbs och Örnligan 7-klubbs tuffar på och nu har även Örnligan kört igång, nästa deltävling är redan på tisdag 4/6. Örnsköldsviks OK arrangerar och det ser ut som att det är Skyttisterrängen som gäller. Även Mtb-O erbjuds. Tisdag 11/6 är det Skogslöparna som arrangerar 7-klubbs. Speciellt när det är Örnliga är det många som ska anmäla sig på plats. Ta chansen att slippa köa och anmäl dig i förväg. Hör av dig, så hjälper jag gärna till.

Klubbkläder Beställningen på klubbkläder (OL-tröja och klubbjacka) är nu skickad till Trimtex, så om du missat att beställa har tåget gått... OL-tröjor kommer dock att finnas i ett begränsat lager, först till kvarn gäller för den som är intresserad. Leverans är lovad till V 28.

Klubbens tävlingar Påminner om våra egna arrangemang. Både Medel-DM 30 juni och 7-klubbs 2 juli kör vi i Stig medan Sidensjösprinten (till Yngves Minne) kommer att avgöras i Myre den 6 augusti. Boka in dessa datum!

2019-05-20

På gång.

Orienteringssäsongen är i full gång. Här kommer några viktiga punkter för den närmsta tiden.

Klubbkläder
Om du tänkt beställa nya klubbkläder (tävlings-/träningströja och klubbjacka) så är det sista chansen att göra det i kväll (måndag), så hör av dig omgående om du är intresserad.

Veckans 7-klubbs arrangeras av Kubbe-Norrflärke IF, vilket betyder att klubben gör debut som arrangör för 7-klubbs. Vägvisning från väg 348 i Kubbe, starttid kl. 18-19.

OL-kursen för vuxna fick en lyckad omgång förra veckan med ett fantastiskt väder i kombination med fin och pedagogisk OL-terräng. Kursen fortsätter på torsdag 23 maj och nu är siktet inställt på Friska Örnsköldsviks kontroller på Dekarsön. Hör av dig om du vill hänga på och leta stolpar. Info om samlingsplats och tid kommer att skickas till alla som anmält intresse av att vara med.

Ungdomsträningar
Våra ungdomar tränar kl. 18 på söndagar och det är full fart med många deltagande barn och ungdomar. Det är även många intresserade och aktiva föräldrar som deltar med liv och lust i aktiviteterna. För ungdomar 10-14 år gäller nu att ta ställning till deltagande i året ungdomsläger, som Skogslöparna arrangerar 14-16 juni.

Örnligan
Nästa tisdag (28 maj) är det dags för årets första deltävling i Örnligan, Husums IF arrangerar. Häng med från start, tre av fem deltävlingar krävs för slutresultat.

Ö-vikstävlingar 31 maj-2 juni
Helgen 31 maj till 2 juni är det åter dags för en intensiv tävlingshelg i närområdet. Skogslöparna arrangerar sprint på fredag kväll och långdistans på lördagen, Örnsköldsviks OK arrangerar kortdistans på söndagen. Sprinten går på Sörliden medan de båda andra tävlingarna går vid Västeralnö fäbodar. Anmälan till tävlingsklasser senast söndag 26 maj, var ute i tid om du behöver hjälp med anmälan. I Öppna klasser, U-klasser och Inskolning går det som vanligt bra att anmäla även på tävlingsdagen.

2019-05-16

OL-kurs för vuxna.

Efter förra veckans mastiga teoripass i Skidstugan var det nu dax för praktiska övningar på Gräntoberget. Fantaastiskt terräng, fint väder och nöjda orienterare.

2019-05-07

OL-säsongen igång

Ungdomslägret i Stig med ett 20 tal deltagare startade årets säsong på allvar. Vädret var inte det bästa men humöret var det inget fel på.

7-klubbsträningarna startar till veckan ((7 maj) och nästa torsdag testar vi en vuxenkurs på tre kvällar. Tävling är det redan till helgen (10-12 maj) när OK Nolaskogsarna har sina 3 tävlingar. För de som vill se om vinterträningen varit bra finns alla möjligheter att testa.

Så här ser den närmsta tiden ut ur OL-synpunkt, tänk på anmälningstiderna så vi slipper efteranmälningar.

7/5 7-klubbs, Skogslöparna kl. 18, även Mtb-O och trail
9/5 OL-kurs för vuxna och äldre ungdomar, Skidstugan kl. 18:30
10/5 OK Nolaskogsarna, sprint, Hörnett kl.19
11/5 OK Nolaskogsarna, medel, Vågsnäs (Hangarplan) kl. 11
12/5 OK Nolaskogsarna, lång, Vågsnäs kl. 10
12/5 Ungdomsträning kl. 18, Skidstugan

14/5 7-klubbs, OK Nolaskogsarna kl 18
16/5 OL-träning för vuxna/klubbträning kl. 18:30
18/5 IFK Umeå, medel (anmälan senast 12/5)
19/5 IFK Umeå, lång
19/5 Ungdomsträning kl. 18, Skidstugan

21/5 7-klubbs, Kubbe-Norrflärke IF, kl 18
23/5 OL-träning för vuxna/klubbträning kl. 18:30
25/5 Sundsvalls OK, lång (anmälan senast 19/5)
26/5 Kovlands IF, medel
26/5 Ungdomsträning kl. 18, Skidstugan

28/5 7-klubbs med Örnligan 1, Husums IF-OK
31/5 Skogslöparna, sprint, Sörliden, kl. 19 (anmälan senast 26/5)
1/6 Skogslöparna, lång, Västeralnö Fäbodar kl. 11
2/6 Örnsköldsviks OK, Västeralnö kl. 10

Alla tävlingar, inklusive 7-klubbs och Örnligan, finns i Eventor som du når via vår hemsida.

2019-04-19

Säsongsupptakt

Ett 40-tal hade hörsammat kallelsen till årets säsongsupptakt. Betydligt mindre snö än förra året så något skidalternativ fanns inte utan istället blev det barmarksorientering (nästan) runt terrängen vid Skidstugan med banor från 2 till 5 km. Efter detta väntade tre voffeljärn med betjäning på att visa vad de gick för. Det blev förträffliga vofflor så ingen behövde fara hem och vara hungriga.

2019-04-08

Säsongen närmar sig

Planeringen för den stundande säsongen är i full gång.
Liksom alla tidigare år så startar vi med en upptaktsträff på långfredag (19/4) kl 11 vid skidstugan med orienteringsbanor för alla.
Två veckor senare (4-5 maj) blir det fjärde upplagan av orienteringslägret i Stig för våra ungdomar.

2019-03-02

Kommande säsong

Ett femtontal samlades i Skidstugan på torsdagskvällen för att planera inför kommande säsong.
I sommar kommer vi att stå som arrangör för Medel-DM den 30 juni. Per B är tävlingsledare och Jörgen E banläggare och tävlingscentrum blir i Stig.
Sidensjösprinten kommer vi att ha i Myre preliminärt den 6 augusti med samma ledarstab. Ungdomstränarna kommer att kalla till en träff i vår för att planera dess verksamhet.
På långfredag, 19 april kommer vi sedvanligt att ha en vårträff med orientering, skid-OL och promenads-OL lite beroende av väderleken och med våfflor, sylt och grädde efteråt.

2019-02-06

En stor ledare har lämnat oss.

Torsdagen den 31 januari kom det sorgliga beskedet att Yngve Edin efter en kortare tids sjukdom avlidit. Han skulle i början av mars fyllt 89 år. Yngve började orientera i slutet av 40-talet och har förutom ett flertal DM-segrar representerat Ångermanland vid NM och SM. Hans största insats har dock varit som ledare och för detta blev han tilldelad Örnsköldsviks kommuns ledarpris. Detta pris blev upprinnelsen till "Yngves ledarpris" som årligen delas ut till en välmeriterad ledare i Sidensjö IK.
Med stor tacksamhet kommer vi alltid att minnas Yngve.

2019-01-31

Planeringsträff 2019.

Snart är det vår igen och en ny orienteringssäsong står för dörren. Vi träffas i vanlig ordning och drar upp planerna för den kommande OL-säsongen. Förutom Sidensjösprinten och en "vanlig" 7-klubbsträning så ansvarar vi även för Medel-DM denna säsong.

Har du någon fråga du anser att vi bör lyfta? Skicka en hälsning om det i så fall.

Skidstugan torsdagen den 28 februari kl 18:30-21:00. OBS! ändrat datum. Anmälan senast tisdag 26/2.

Alla välkomna!

Våra sponsorer

 


Allt inom lyft-, emballage- och
godsförankring.


Nätratandvård
           0660-220411